Tuesday, March 30, 2010

LAUTAN AIRMATA WANITA


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


mmmm Seorang anak laki-laki bertanya kepada ibunya " mengapa engkau menangis wahai ibuku?" " kerana aku seorang wanita", kata si ibu kepada anaknya. " aku tidak mengerti", kata anak itu. Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tidak akan pernah mengerti anakkuu". Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?" "Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya. Anak laki-laki kecil itu pun lalu membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis. Akhirnya ia telah menemukan jawapannya:

Tuhan berkata:
"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun...harus cukup lembut untuk memberikan keselesaan."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tabah ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadangkala menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada dicc suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya AIR MATA untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bila-bila masa ia memerlukan."

Renung-renungkanlah wahai setiap wanita....betapa istimewanya anda disisi Tuhan....betapa berharganya seorang wanita....Lakukan apa yang disuruh dan tinggalkan apa yang Dia larang, InsyaAllah tempat anda ada di "SANA".=)

No comments: